Kwakoe Amsterdam 2008Zomerfestival Kwakoe Amsterdam blijft in Zuidoost

Persbericht

Amsterdam Zuidoost, 16 mei 2008

Zomerfestival Kwakoe Amsterdam blijft in Zuidoost

Vanaf 5 juli tot en met 10 augustus bruist het als gebruikelijk op het Bijlmerveld. Met veel voetbal, muziek, lekker eten en diverse culturele activiteiten. Het zomerfestival Kwakoe Amsterdam blijft in Amsterdam Zuidoost en staat dit jaar in het teken van: De verborgen schatten van Zuidoost.

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuidoost hecht grote waarde aan het zomerfestival, dat met deze editie al 33 jaar bestaat. En ook dit jaar zal het evenement in het Bijlmerpark plaatsvinden.

Gezien het belang van een kwalitatief goed zomerfestival maar ook gezien de diverse aanvragen heeft het Stadsdeel een zorgvuldige procedure willen doorlopen.

Uiteindelijk heeft het Stadsdeel Zuidoost dit jaar de stichting ZAZO aangewezen om de organisatie van het zomerfestival voor haar rekening te nemen. Achteraf bleek dat niet alleen het stadsdeel moeite had met de werkwijze van de vorige organisatie, maar ook de Standhouders Belangenvereniging Makandra kampte met de nodige problemen. Een grote meerderheid van de Kwakoe standhouders zijn al lid van deze vereniging. Het bestuur van ZAZO heeft inmiddels een zeer goede en vertrouwelijke band met de standhoudervereniging opgebouwd.

Het bestuur van de Stichting Zomerfestival Amsterdam Zuidoost (ZAZO) is verheugd dat zij is aangewezen door het Stadsdeel Zuidoost om de organisatie voor haar rekening te nemen en zal zich inzetten voor verdere professionalisering van dit unieke en oudste multiculturele festival van Nederland. ZAZO-voorzitter Melvin Tjoe Nij: “We streven ernaar om het festival dit jaar verder te innoveren. Verder is het onze ambitie om het festival te doen uitgroeien tot een groot evenement met internationale allure voor bezoekers van alle etniciteiten.

Het zomerfestival biedt nog ruimte voor inschrijvingen van voetbalteams, stand en kraamhouders. Natuurlijk is ZAZO ook op zoek naar vrijwilligers, omdat het anders niet mogelijk is een dergelijk evenement te realiseren. ZAZO opende deze maand hiervoor haar nieuwe kantoor aan de Keienbergweg 5 op het industrieterrein Tradepark Zuid Oost. Het kantoor is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur waar de stand-/kraamhouders en de vrijwilligers zich kunnen inschrijven voor dit unieke festival.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting ZAZO
Keienbergweg 5
1101 EZ - Amsterdam Zuidoost
telefoon: +31(0)20 365 04 50
fax: +31(0) 20 697 76 80
email: info@kwakoeamsterdam.nl

No comments:

Post a Comment

Place a comment: