Standplaats Paramaribo

Nieuw in de reeks Van onze correspondent
Standplaats Paramaribo


In de reeks Van onze correspondent schrijven correspondenten over hun leven en werk; wat het is om correspondent en expatriate te zijn. Het zijn journalistieke en ook heel persoonlijke verhalen over indrukken en ervaringen, de regio en haar bewoners.

RTL4-correspondent Nina Jurna schrijft over Suriname, het land met een unieke mix van verschillende culturen aan de rand van een onmetelijk oerwoud. Onderwerpen zijn Bouterse, Philomena Bijlhout en remigratie, maar ook haar werk als journalist/producer en het moederschap.

Fragment uit Standplaats Paramaribo
‘Het was het ANP. Of het klopte dat ik degene was die de foto’s van Philomena boven water had gehaald. En hoe ik eraan kwam. Ik was verbaasd. Waren de foto’s dan al in de pers verschenen? Was de uitzending dan al geweest? Ik zei dat ik inderdaad aan de foto’s was gekomen maar dat ik niet kon prijsgeven wie mijn bron was. Toen ik had opgehangen ging de telefoon weer en was het NOVA. Het kon niet anders dan dat het nieuws van zes uur iets had.’


Over de auteur
Nina Jurna is correspondent voor het RTL Nieuws en de GPD. Daarnaast regisseert ze documentaires en is ze als producer en researcher betrokken bij verschillende programma’s voor de Publieke Omroep. Ze publiceerde in het Parool, Opzij en de Nieuwe Revue. Samen met haar vriend (en cameraman) heeft ze een film en mediabedrijf in Paramaribo. In 2000 verhuisde ze naar Suriname.

Reeks Van onze correspondent
Eerder verschenen of verwacht in deze reeks:
o Standplaats Nairobi – Kees Broere (2004)
o Standplaats Tilburg – Wilf Mbanga (2004)
o Standplaats Peking – Jan van der Putten (2005)
o Standplaats Moskou – Karel Onwijn (2006)
o Standplaats Islamabad/New Delhi – Sacha Kester (juni 2007)
o Standplaats Jakarta – Dirk Vlasblom
o Standplaats Beiroet – Annemieke Veltman

Titel: Standplaats Paramaribo / Reeks: Van onze correspondent / Auteur: Nina Jurna/ ISBN: 978 90 6832 573 7 / Omvang 206 p. / paperback / Verschijnt: april 2007 / Prijs: € 17,50
Alle boeken van KIT Publishers zijn verkrijgbaar bij elke boekhandel in Nederland

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over de publicaties van KIT Publishers: www.kit.nl/publishers
Voor meer informatie over deze uitgave en het aanvragen van een recensie-exemplaar:
Erica van ‘l Leven – afd. marketing KIT Publishers,
T: 020 568 8330,
E: e.v.t.leven@kit.nl

No comments:

Post a Comment

Place a comment: